Tour de Moos

visuele identiteit

In samenwerking met Jonathan Sipkema, die foto’s en video’s voor hun limited edition en gelijknamige album maakte, creërde ik nauw samen met voorman Moos en producer GVR de visuele identiteit.
Dompel je onder… en ga mee op tour.

Luister Tour de Moos op soundcloud.

klant: Tour de Moos
case: visuele identiteit, fotografie, product ontwerp
BRIEFING

De band heeft me gevraagd om een complete visuele identiteit te ontwikkelen, een bandfoto te schieten en de hoezen voor de singles, een limited edition album en stickers te ontwerpen.

Met een foto die Moos zelf heeft geschoten, een setje eddings, een stanley, papier en photoshop creëerde ik de identiteit voor Tour de Moos. Een combinatie tussen rauwe logo-elementen en fotografie in hoog contrast.

Het beeldmerk, ofwel Moos’ identiteit — de kraai, kan los worden ingezet op merchandise. Op de sticker wordt de tekst toegevoegd aan het beeld en op dragers met weinig ruimte is er een kleine versie van het logo.

LIMITED EDITION ALBUM

De street vibe komt terug in deze luxe, handgemaakte limited edition door voor karton te kiezen als hoes. Er zijn slechts 200 albums geproduceerd, en allen handmatig genummerd door Moos himself. De geur van het gelaserde karton en de ontdekking van Tour de Moos in woord en beeld nemen je mee naar de wereld van Moos.

Met trots, een hoop handwerk en dank aan FabLab Zwolle voor het gebruik van hun lasermachine, hebben we met een klein team de 200 albums met de hand geassembleerd. Echt een collectors item!

Er is nog een klein aantal beschikbaar. Bestel ze hier.

SINGLES

De formatie van de liveband is voortgekomen uit de wens om meer sfeer te kunnen brengen op het podium. De makers achter het album — Moos en de GVR — begonnen namelijk met zijn tweeën aan dit avontuur. De single Goed/Slecht werd als eerste uitgebracht en is op 3FM geweest. Later brachten de mannen de single “Nooit Meer Alleen” uit.