Muziekhandel Reichenbach

case: art direction, visuele identiteit, illustratie, fotografie
jaar: 2016-heden
website: http://www.muziekhandelreichenbach.nl

Muziekhandel Reichenbach is een echt familiebedrijf – het bestaat al sinds 1876. Met het overnemen van de winkel hebben Eugenie en Laurens mij gevraagd de winkel van een “hip” en passend logo te voorzien, zonder haar klassieke uitstraling te verliezen. De muziekwinkel is al een begrip in Zwolle en omstreken, maar met het aanmeten van een nieuwe visuele identiteit blazen we het bedrijf opnieuw leven in.

De familienaam heeft van zichzelf een statige uitstraling en voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat de naam Reichenbach ook als beeldmerk wordt gebruikt.

BRIEFING

Eugenie en Laurens hebben in 2016 de winkel van hun vader overgenomen. Van kinds af aan waren ze al in de winkel, maar een echte huisstijl heeft de winkel nooit gehad. In het kader van vernieuwing met het oude nog vers in het geheugen koos ik voor royale kleuren en met een moderne uitstraling.

Het ambachtelijke van een muziekwinkel wilde ik doorvoeren in het logo. Met liefde en plezier heb ik nieuwe letters ontworpen.

Naast de kleuren en de typografie hadden ze nog meer dingen nodig voor de winkel, zoals visitekaarten, een bonnenboekje, een luxe cadeaukaart en een duurzaam alternatief voor een plastic tas.

170 JAAR REICHENBACH

Voor het 170-jarig bestaan hebben Eugenie en Laurens een volle week aan activiteiten, demo’s workshops en acties georganiseerd, met een feestelijke afsluiter in café the Livingroom.

Voor dit vrolijke feest heb ik een zijstap gemaakt naar een wat lossere illustratieve stijl.

EVENEMENTEN

Elke eerste zondag van de maand hosten Eugenie en Laurens een bandje of een muzikant in de winkel: de Reichenbach Livesessies! Ook hiervoor maakte ik in de stijl van hun eigen typografie een illustratief logo.